15 d’octubre de 2008

Les dones a l´IndiaSegueixo el blog de l´Eduard des de fa mesos. No sé com vaig arribar fins a ell però estic contenta de poder llegir els seus posts. És una persona compromesa amb la cooperació a l´India. Ha estat diversos cops col.laborant amb ONG´s. Fa uns quants dies ens va animar a escriure avui dia 15 sobre la pobresa a través del Blog Action Day. Tots els bloggers parlant d´un mateix tema, cadascun amb la seva visió personal. Jo avui us parlaré d´una pel.lícula hindú que em va captivar fa un parell d´anys. Ja n´he parlat d´ella i avui més que centrar-me en la pel.lícula en sí vull parlar del tema que tracta.
Agua és una pel.lícula sobre les vídues a l´India. Quan a una dona se li mor el marit se la margina completament i la família la repudia, perd els seus drets i acaba a un ashram, un lloc on acabarà els seus dies. Fins l´any 1829 encara es practicava el sati i la vídua podia acabar a la pira funerària amb el difunt. Durant la ocupació britànica es va prohibir però han hagut casos puntuals en que no s´ha pogut demostrar que les dones hagin sigut obligades a fer-ho. A la pel.lícula la protagonista és una nena de 9 anys que queda vídua pocs dies després de casar-se i l´envien a un ashram. És trist pensar que existeix aquesta discriminació tan flagrant i que les dones pel fet de ser-ho no tenen cap dret.
L´analfabetisme que pateixen moltes fa que no sàpiguen que tenen dret a cobrar uns diners del govern. Tot això em fa pensar si aquestes dones són conscients de que se les està humiliant, de la pobresa física i emocional que pateixen. Realment creuen que aquest ha de ser el seu destí a la vida? Suposo que quan els seus propis fills les menyspreen s´enfonsen completament. M´agradaria pensar que les coses canviaran i que les dones que ara per sort, tenen més estudis i més recursos per evitar això tindran un futur millor sense dependre de ningú. Per sort hi ha ONG´s que donen microcrèdits a dones perque elles s´encarreguin d´administrar aquests diners de la millor manera possible i tenir una mica d´autonomia. Entre elles la Fundación Vicente Ferrer. Us animo a que feu una ullada a la seva web. En el meu viatge al 2005 vaig veure molta pobresa però també vaig veure gent il.lusionada que lluita per viure cada dia una mica millor. Gràcies Eduard!

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, Cristina!
Gràcies per passar pel meu blog. M'agrada el teu, compromés amb el món i les causes humanes. La Índia és un país que com a molta gent sempre m'ha cridat l'atenció i, els que hi han anat, els que poden tornen i els altres no la obliden. El per què? Espero descobrir-ho algun dia ;)
Besets!

Striper ha dit...

La cultura la religio es la mare de tantes aberracions, fa poc vaig llegir que un sabi del Islam deia que millor casar-se amb noies de 9 anys que oferein mes prestacions sexuals que una de vint.

Cristina ha dit...

caterina, és un país que tot i la seva pobresa extrema sap tirar endavant. La seva gent et rep amb els braços oberts amb una bondat que aquí no tenim. Petons!

striper, quina barbaritat! Per desgràcia hi haurà moltes dones que mai sabran que és tenir un dia de felicitat mentre se les tracti de manera tan aberrant. Petons!

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Hola Cristina, gràcies per tot el que dius del meu blog! Per a mi el teu també ha estat un gran descobriment.

La pel·lícula Agua m'encanta. Pel que tinc entès gran part d'ella va tenir que ser rodada a Sri Lanka perquè els fonamentalistes hindús no volien que es rodés. Així que van haver de buscar escenaris semblants a Varanasi però a Sri Lanka!

La situació de les dones a l'Índia és molt complicada. Us recomano aquest article, molt curtet però que fa un bon repàs d’algunes pràctiques molt discriminatòries cap a la dona al subcontinent indi.

Salut i ens llegim!

Ferran Porta ha dit...

M'encanta la tria de la pel·lícula que has fet per a l'ocasió. Jo també la vaig trobar molt interessant, alhora que molt dura.
Fotuda la situació de les dones (pobres) a l'Índia, fruit de la manca d'educació i de l'interès de molts per mantenir unes tradicions del tot rebutjables.

JOSE ANTONIO ha dit...

Es una situación muy dura para una mujer vivir en una sociedad tan machista y anclada en unas tradiciones fuera de lugar
(a nuestro entender occidental).
Tiempo al tiempo,...
hace unas decadas en nuestro país, las mujeres estaban relegadas completamente al marido,...
Es necesario más educación y cambiar las ideas preconcebidas, incluso en las mismas mujeres, que educan a sus hijos.
Un abrazo.

Cristina ha dit...

edu, moltes gràcies!!! Gràcies a tu per obrir-nos els ulls.

ferran, has donat en el clau. Una pel.lícula molt recomanable.

jose antonio, así es. Las cosas poco a poco van cambiando pero en algunos lugares las tradiciones parecen ancladas en la edad media.

Bon cap de setmana!!!

-- ha dit...

m'he quedat de pedra quan he vist els intensos ulls de la nina de la foto....

Tant de bò poguessim arribar a tots els racons del món oi?... ains...

energia positiva cap a la India!

Anònim ha dit...

És increïble la quantitat d´aberracions que pateixen les dones a tot al món .Mira de què va la peli : nena de 9 anys (9!!!!) que queda vidua y la duen aun Ashram . No vull saber el que deuen patir ... les nenes com ella i sobretot les mares , que malgrat les tradicions, ja deuen veure que això no rutlla .
Malgrat tot , jo crec que aquestes societats i/o mentalitats poc a poc, moooolt poc a poc , evolucionaràn, gràcies a les petites accions que ,de segur, fan durant el dia a dia les dones ,les autèntiques heroines d´aquestes i de totes les societats

Cristina ha dit...

Patricia, la qüestió és no oblidar mai que hi ha gent a altres llocs que viuen pitjor que nosaltres i que tot i així, molts són feliços, el que ens demostra és que no cal grans coses per ser-ho.

anastàsia, no cal anar a l´India per veure aquestes barbaritats. Quan estudiava EGB vaig anar al casament d´una companya de classe gitana. Tenia 13 anys i ja no va tornar a classe. Amb 14 anys ja tenia un fill i amb 15 ja s´havia separat.
D´altra banda estic d´acord amb tu. Les petites accions per mi, són les que mouen el món.

Anònim ha dit...

Totalment d´acord , com ja he dit d´aberracions, les dones en pateixen a tot el món , fins i tot als països més civilizats. Però això ho fa la ignorància ,dels homes i de les dones que pot estar a molts nivells ,arreu del món.

Deric ha dit...

la India és una aassignatura pendent per mi i més des de que tinc 2 nebodets d'allà

Cristina ha dit...

anastàsia, doncs sí, això passa a tants llocs. Per sort les coses comencen a canviar.

deric, ostres, llavors és normal. Crec que és un país que t´agradaria. Després de tota la pobresa que hi ha també hi ha moltes ganes de tirar endavant.

Jesús M. Tibau ha dit...

Les dones sempre ho tenen pitjor a tot arreu, i aquesta injustícia em fa sentir vergonya

Cristina ha dit...

jesús, així és però les coses comencen a canviar. Les dones que pateixen aquestes aberracions ja es comencen a rebelar.

Hugo Rebelo ha dit...

muy bueno este post.
me gusto mucho!
voy a volver para leerte
saludos desde portugal

http:\\coresemtonsdecinza.blogspot.com

Anònim ha dit...

[u][b]Xrumer[/b][/u]

[b]Xrumer SEO Professionals

As Xrumer experts, we have been using [url=http://www.xrumer-seo.com]Xrumer[/url] for a long time conditions and recollect how to harness the colossal power of Xrumer and turn it into a Spondulix machine.

We also yield the cheapest prices on the market. Numberless competitors see fit charge 2x or consistent 3x and a lot of the opportunity 5x what we debt you. But we maintain in providing enormous mending at a low affordable rate. The unbroken point of purchasing Xrumer blasts is because it is a cheaper variant to buying Xrumer. So we plan to stifle that contemplating in rebuke and provide you with the cheapest rate possible.

Not just do we have the most successfully prices but our turnaround in the good old days b simultaneously payment your Xrumer posting is super fast. We intention have your posting done to come you discern it.

We also outfit you with a roundish log of well-heeled posts on contrary forums. So that you can get the idea over the extent of yourself the power of Xrumer and how we get harnessed it to emoluments your site.[/b]


[b]Search Engine Optimization

Using Xrumer you can think to see thousands upon thousands of backlinks exchange for your site. Myriad of the forums that your Site you intent be posted on oblige great PageRank. Having your link on these sites can truly expropriate found up some top-grade rank endorse links and genuinely as well your Alexa Rating and Google PageRank rating utterly the roof.

This is making your instal more and more popular. And with this developing in regard as superbly as PageRank you can expect to appreciate your place definitely superiority high-pitched in those Search Locomotive Results.
Above

The amount of transportation that can be obtained by harnessing the power of Xrumer is enormous. You are publishing your locality to tens of thousands of forums. With our higher packages you may equivalent be publishing your locale to HUNDREDS of THOUSANDS of forums. Create 1 mail on a all the rage forum will by cotton on to a leave 1000 or so views, with signify 100 of those people visiting your site. Now create tens of thousands of posts on in demand forums all getting 1000 views each. Your shipping longing withdraw through the roof.

These are all targeted visitors that are interested or curious nearly your site. Deem how innumerable sales or leads you can achieve with this considerable loads of targeted visitors. You are in fact stumbling upon a goldmine ready to be picked and profited from.

Reminisce over, Above is Money.
[/b]

BECOME ENTHUSIASTIC ABOUT YOUR CHEAPLY DEFAME TODAY:


http://www.xrumer-seo.com

Anònim ha dit...

Mesh Our Risqu‚ Prices at www.Pharmashack.com, The Fleshy [b][url=http://www.pharmashack.com]Online Dispensary [/url][/b] To [url=http://www.pharmashack.com]Buy Viagra[/url] Online ! You Can also Toss Prime Deals When You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/cialis.html]Buy Cialis[/url] and When You You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/levitra.html]Buy Levitra[/url] Online. We Also Sector a Replete Generic [url=http://www.pharmashack.com/en/item/phentermine.html]Phentermine[/url] In sustain of Your Regimen ! We Suffer antiquated up M‚foofaraw look at [url=http://www.pharmashack.com/en/item/viagra.html]Viagra[/url] and Also [url=http://www.pharmashack.com/en/item/generic_viagra.html]Generic Viagra[/url] !

Anònim ha dit...

Infatuation casinos? experimentation this latest [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] advisor and tergiversate online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our additional [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] cope with at http://freecasinogames2010.webs.com and attainment to verifiable incredibly touched in the prime holy joe !
another beam [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] placing is www.ttittancasino.com , as opposed to of german gamblers, proboscis in manumitted online casino bonus.

Anònim ha dit...

You could easily be making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat software[/URL], It's not a big surprise if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses not-so-popular or misunderstood ways to produce an income online.

Anònim ha dit...

indiana lotto and power ball casino thunderbird mirage watering-place casino free poker edge casino hotel lima sheraton grand staircase escalante national monument instant nodeposit online casinos games naruto razer gaming mice casino cheating online software online casino free bonus bus driving games online illionois lotto world championship poker pc download 7 card stud poker games new york gambling horse birth games eighteen wheeler 2 games online las vegas unemployment office book casino gambling online sport Joyland casino free coupon codes free online spade games simpsons road rage game online video poker game top 5 online casinos casino online best venture learn poker online free gambling law nevada slot repair fish eating games vegas odds for masters treasure hunt games online monopoly game cards freeport bahamas casino blogspot.com casino gambling inurl online slot machine stand woodworking plans casino hull hotel texas holdem casino game play 4 free casinos casino gambling internet link online.casino profits.com gananoque ontario casino imac slot loading dvd rom drive for gambling sale site gambling line statistics poker promo code free sony vegas 8.0a authentication code grand beach manitoba hidden objects free online games casino black hawk colorado mens odd poker shirts ohio atv poker runs sterling casino lines florida free internet blackjack wpt online poker casino m las vegas poker+chips+tricks rival frolic casino slots casino casino gambling online roulette set wheel blackjack trainers online poker play money casino concert music pachanga casino online password casino overzicht pogo.com free slot game learn play poker lotto ziehung escaping games paris casino playing cards star wars games online poker junky

Anònim ha dit...

[url=http://www.23planet.com]online casino[/url], also known as exciting casinos or Internet casinos, are online versions of livestock ("buddy and mortar") casinos. Online casinos own gamblers to accent down and wager on casino games with the keep from the Internet.
Online casinos typically set forth up championing sales marathon odds and payback percentages that are comparable to land-based casinos. Some online casinos avow on higher payback percentages with a assume visit to account corps games, and some wager at large payout platter apportion audits on their websites. Assuming that the online casino is using an aptly programmed unspecific consolidate up generator, jot games like blackjack coveted an established congress edge. The payout slice after these games are established lifestyle the rules of the game.
Uncounted online casinos sublease insensible in non-performance or advantage their software from companies like Microgaming, Realtime Gaming, Playtech, Worldwide Carry off the requisite Technology and CryptoLogic Inc.