11 d’octubre del 2009

Anorèxia


Acabo de veure que Ralph Lauren, una coneguda marca de moda s´anuncia amb una foto aberrant d´una model molt prima però que retocada amb photoshop la imatge és d´una persona cadavèrica. Aquests senyors van demandar a una web que va denunciar aquesta foto però vist el boom mediàtic s´han hagut de retractar i han publicat el següent comunicat:

"Durante 42 años hemos construido una marca sobre la calidad y la integridad. Tras una investigación a fondo, hemos sabido que éramos responsables de la pobre imaginería y retocado que resultó en la imagen muy distorsionada de un cuerpo femenino. Hemos atendido el problema y en previsión tomaremos todas las medidas para asegurar que el calibre de nuestros trabajos artísticos representen nuestra marca apropiadamente".

És vergonyòs l´engany i la manipulació que fan i el mal que ocasionen a milers d´adolescents que volen ser com aquestes models perquè creuen que és el cànon de bellesa que està de moda quan estan ensenyant uns cossos que no existeixen. Ja tenim prou de veure models esquifides que no donen una imatge real de les dones.
I com diuen a Divario els senyors de Ralph Lauren s´han retractat perquè s´ha descobert el seu engany, sino aquest anunci seguiria a milers de revistes.

16 comentaris:

zel ha dit...

El que fot més, és que veus que hi ha moments que penses que "elles" són més bufones que tu, i ja planyo els pares i amics d'una persona que acabi volent ser així d'horrible...i malalta...

Ferran Porta ha dit...

La noia d'aquesta imatge és tan absolutament irreal (i estèticament espantosa) que... no ho sé, potser de tant com exageren, acabaran fent un favor a la lluita contra l'anorèxia. És realment possible que algún/a asolescent es cregui que aquest cadàver amb texans és un model a seguir?

En qualsevol cas, és obvi que la marca en qüestió se n'hauria d'avergonyir, de tenir els pebrots de publicar una foto com aquesta (o com tantes de similars).

Per cert, la revista alemanya Brigitte va anunciar fa quatre dies que mai més utilitzaria imatges de models "irreals"; enquestaven gent (dones, sobretot) pels carrers d'Alemanya, i no cal dir que tothom celebrava la notícia. Que sigui de debò!

Striper ha dit...

Per degracia tot aixo ha fet molt mal a moltes noies.

ddriver ha dit...

mes prima hauria de sortir

Garbí24 ha dit...

El que primer haurien d'entendre les adolescents es que a nosaltres els homes no ens agraden aixi, ens agraden que hi hagi alguna cosa més que ossos.
Si la noia de la foto fos real, proveu d'imaginar-la amb pilotes, ha de fer pena.

Jesús M. Tibau ha dit...

això és moralment aberrant

kweilan ha dit...

Aquesta noia és monstruítica...el pitjor és que les adolescents l'agafin com a model.

JOSE ANTONIO ha dit...

Modelos así dan pena y un poco de miedo,...
Potenciemos un buen criterio saludable, buscando EQUILIBRIO.
UN ABRAZO.

Jordi ha dit...

Si elles es veuen maques d'aquesta manera, doncs que s'hi vegin, però vist des de fora és realment trist i colpidor!

caterina ha dit...

Estic d'acord amb el que diu zel. És realment vergonyós. I això a l'adolescència fa molt mal, inclús diria que sempre en fa perquè a les dones, de tota la vida, sempre se'ns ha exigit estar impecables (cremes antiarrugues, roba, que si michelins, mentre tot això aplicat als homes els fa atractius). Publicitats així pareix mentida que encara avui en dia es permetin...

nur ha dit...

No és un tema per fer-ne burla: aquest cos està tan distorsionat que em sembla impossible que li pugui agradar a algú; és més, em sembla impossible que algú triés aquest cos on no hi hauria d'haver res més que ossos en comptes del meu ple de corbes i rodoneses :P

Cristina ha dit...

Jose Antonio, así es. Estar tan delgado no puede ser saludable.

Jordi, si elles es veiessin com nosaltres les veiem...

caterina, així és, sempre exigint a la dona que estigui impecable. Quantes adolescents ho passen malament per voler ser així?

nur, no es pot fer burla perquè segur que es troben noies amb cossos així de prims i no són conscients de la seva malaltia fins que és massa tard.

JOAN GONZÁLEZ_MIRATGES ha dit...

HOLA, UN VIATGE DE LUXE...VIETNAM...UAUUUUUU

SALUT
JOAN

Somiadora ha dit...

I quanta gent es deu haver mirat la roba? He vist força vegada aquesta foto, i fins ara no m'havia parat a fixar-me en els pantalons que, per cert, són horrorosos!

Anònim ha dit...

Ja, verjetno zato je

Déjà vie ha dit...

a mes a mes a mi em sembla deforme, com poden intentar fer un cos inexistent?!