24 de febrer del 2007

Renfe...fins els c...


Avui toca parlar de Renfe. Moltes vegades he tingut ganes de parlar de Renfe però sempre m´empipo massa com per fer-ho i és que des de fa uns mesos, no sé exactament quants, anar a treballar amb tren s´ha convertit en un tema complicat. Les obres de l´AVE són l´excusa i no sempre els problemes vénen per aquí perquè el cert és que moltes vegades he arribat tard a la feina perquè s´ha trencat la catenària, altres perquè s´ha espatllat el tren, i les menys perquè ha sortit amb retard de Sants i cansa molt, moltíssim perquè jo a la feina no sé que dir quan passa això. L´últim cop vaig arribar una hora tard. Però apart d´això el que crema més és l´actitut dels que treballen a Renfe per diferents motius, perquè no informen, perquè quan informen ho diuen de mala gana, perquè sempre li treuen importància als problemes. Ara tenen els informadors de vermell i sincerament serveixen per poc. L´estació del Clot és un complet desastre però és la que tinc més a la vora de casa i no hi ha dia que no tingui problemes per sortir de l´estació (he dit sortir, si, si) perquè s´ha de validar el bitllet també a la sortida i la màquina sempre diu: "aneu al punt de control". Llavors se suposa que hem de sortir per una porta que està a l´altra punta. Mesos enrere havies d´ensenyar-li el bitllet a un tipus malcarat que te´l mirava amb lupa. Ara he optat per colar-me darrera d´algú que no tingui problemes amb el bitllet i inclús el vigilant que hi ha em donava la raó a mi i a tots els que patim aquest problema. Després hi ha un segon problema. Quan se t´acaba el bitllet i l´has de validar per sortir la màquina espabilada et diu: "título agotado". Collons! Que no detecta que aquell bitllet s´ha fet servir aquell dia? Llavors l´últim dia no vaig poder aguantar més i li vaig dir al vigilant: "Per què funcionen tan malament aquestes màquines?" L´home va arronsir les espatlles i no va saber que dir. Si és que no ho saben però el que jo he vist és que no tenen prou personal i no deuen revisar bé els trens i així van les coses i a patir els milions de persones que agafem el tren. Ahir veia els matins de TV3 i en Sergi Pàmies en toc d´humor deia grans veritats. "Que si això dels retards de renfe està afavorint les trobades entre amants", "que si arribes tard a la feina tens possibilitats de que sortint de la feina et passi el mateix i arribis tard a casa". I el pitjor és que entro a la feina a les 9 de la nit i a les 19:33 hauria de venir el meu tren però abans de les 19:45 no ve mai de la vida. Per fi he sigut capaç de desfogar-me amb aquest tema. Són mesos d´aguantar i aguantar. I si no passa res dintre de poc patiré pel trànsit perquè tant dir que hem d´agafar el transport col.lectiu m´he cansat de ser cívica i em compraré un cotxe, més fum per la capa d´ozó però tot té un límit. Ara patiran uns altres...

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Realment quan la Renfe va bé, va tirant, però quan va malament, va fatal...
Jo tinc la sort que des de granollers canovelles, que és d'on l'agafo per nar al curru a bcn, no he tingut mai massa problema. Però el que vaig notar quan estava vivint a Martorell, és que allà, les coses van molt pitjor, i més d'una vegada havia arribat tard a la feina, tanbé. Però què s'hi pot fer? Fa una pila de temps que gent com tu i com jo ens queixem. No has vist els cartellets de a peu ja hi hauríem arribat!! ??

Paciència....

Cristina ha dit...

Iuki, estic carregada de paciència però tot té un límit. Jo crec que si tanta gent es queixa hauran de trobar solucions. I tant que he vist els cartellets. Bon cap de setmana!

Anònim ha dit...

A l´aeroport quan no es cumpleixen els serveis a la gent se l´acaba indemnitzant, encambi al tren no...

Crec que els trens hauríen de ser gratis, per que de servei no en donen, al contrari, donen pel sac!

Cristina ha dit...

Gemminola, al tren a més a més de no indemnitzar-te et tracten pitjor que a un gos. Una pena!

La reusenca ha dit...

Em sembla que ja és hora que sortim al carrer per aquest tema!!! El transport públic de qualitat és el mínima a que podem aspirar!!! (i això que ara ja no en sóc usuària, però m'hi solidaritzo pels anys i anys de Renfe!).petons,

Alguien cualquiera ha dit...

A mi també em passa això... l'horari diu .08 o .38 i passa a 0.15 o .045.... i clar, arribes sempre tard allà on vas... Són unes sagoneres acabats!

Anònim ha dit...

Uso Renfe en contadas ocasiones pero nunca me ha dado problemas. La verdad es que en Bizkaia el transporte es una gozada, creo que incluso ha recibido un galardón de provincia con mejor transporte público o algo así. Mi única queja es que los bonos se estropean con la mirada y que ahora han instalado unas pantallitas estupendas que mediante un sistema de GPS te avisa de cuánto va a tardar el autobús. Lo malo es que te confías y siempre tardan más de lo que dice la pantallita. Por lo demás, genial.

Aún así, creo que en vez de chorradas como el Día sin Coche, las instituciones se debieran preocupar más por el buen funcionamiento del transporte público. No debiera haber ni un sólo segundo en el que pensáramos: "ojalá tuviera coche".

Anònim ha dit...

Vinga va, caçolada a Plaça Catalunya de Barcelona demà a les 20:00???

Joder macho, es que no tenen vergona, jo també pillo del tren al Clot quant vaig a Pineda i es desastros, a més, quant els trens van més amunt de Mataró o Calella encara van pitjor, es innpensable que ens pugui passar una cosa aixi en una ciutat tant COSMOPOLITA, MODERNA...i una merda punxada en un pal collons!!!!!

Cristina ha dit...

Jo mateixa, em semblaria una bona idea la caçolada però demà a aquella hora estic de camí a St Celoni. La feina no perdona mai.

Anònim ha dit...

Sembla mentida que sigui transport públic, i que estigui pagat per tots nosaltres. Si això és el millor que poden fer que dimiteixin.

Cristina ha dit...

pd40, això és el que penso però sembla que aquesta gent està per sobre del bé i del mal. Milers de persones fan reclamacions que els serveixen per fer avionets. Una pena!

Pep ... però posa-li Angu, també ha dit...

Cof, cof, cof!
Cof, cof, cof!

Ostres, el teu cotxe està treient molt de fum, cof, cof, cof!!!

jejejejejeje

Doncs sort que no curres a Vilanova...que allà ja programen suicidis col·lectius!!!

Petonets, Cris

David JB ha dit...

L'ave és l'excusa, però l'estació de Clot-Aragó no té res a veure amb l'ave i és un complet desastre, igual que plaça catalunya està plena de merda acumulada durant anys, etc.

Mira que m'encanten els trens, però que així a un se li treuen les ganes.

P.d.: Per cert, el tren que has posat de foto és la sèrie 451 - 001, m'encanten els trens xD

David JB ha dit...

Uohjó, Sant Celoni, hi vaig estar el mes de juliol un dia, vaig tornar en l'últim rodalies de la nit a Barcelona, què d'hora surt l'últim, a les 22:24 em sembla que era.

Cristina ha dit...

David, sí, l´últim tren passa a aquella hora. La sort és que hi ha autobusos nocturns.

Candela ha dit...

La paciència se'ns acaba a tots ja amb el putu tema de la renfe!

Anònim ha dit...

Cris!!!!, ja em trobat a una persona per estar amb els avis comença divendres!!!!!

PD: A la iaia l'hi donen l'alta divendres al migdia, a veure que tal va tot, gràcies per tot guapa!!!!

Pep ... però posa-li Angu, també ha dit...

Nena, espero que allò d'ahir no t'afectés ... que el tema estava horrible ahir al vespre ... si fins i tot hi havia gent que baixava a les vies ...

Aquí es liarà una de grossa!!!

PEtonets

June Fernández ha dit...

¡Hola wapa! ¿Qué tal? ¿Mucho curro? A ver si nos deleitas con otra entrada que entro cada dos por tres y nada. Ya he desvelado el enigma del cuadro de las rayas, aunque tú no te has mojado. Por cierto, a mí el edificio de la Fundación Tàpies me encanta, aunque claro que no entiendo a qué viene tanto alambre.

Anònim ha dit...

Ara nomes cal que facin una campanya per intentar convencer a al gent de que faci servir el transport public...
Jo associo barcelona amb la moto.

Anònim ha dit...

Bònica, va tot bé??, ja veig que vas responent als comentaris, però com que no escrius de nou...tot ok?

T'anyoro molt!!!!

Un petonet preciosa!!!